Fietsen in de IJsseldelta

De wind in je haren, de zon op je gezicht. De geur van vers gemaaid gras prikkelt je zintuigen. Je fietst door de uitgestrekte graslanden van de IJsseldelta.

Fiets via de knooppunten langs de uiterwaarden van de IJssel of over de dijk langs het Zwartewater. Rust even uit bij één van de vele terrasjes of rustpunten of ontdek fietsend de geschiedenis van Mastenbroek.

Let op: het traject tussen de knooppunten 78 en 79 (tussen Wijthmen en Laag Zuthem), is in verband met werkzaamheden aan de weg N35 (Heinoseweg) afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2018 gereed zijn en dat daarmee de fietsroutes ook weer bereikbaar zijn. Zie kaartje.

Rustpunten in de IJsseldelta
Tijdens een prachtige fietstocht in de IJsseldelta is het goed om af en toe bij te tanken. Dat kan uiteraard op één van de vele terrasjes of in de cafés. Daarnaast zijn er verschillende rustpunten, waar je even op adem kunt komen en, in geval van hoge nood, een sanitaire stop kunt maken. In veel gevallen kun je er ook een kopje koffie of thee drinken. Voor een overzicht van alle rustpunten in de IJsseldelta, kijk op www.rustpunt.nu.

Fietsen in de IJsseldelta

  1. 2

    Fietspontjes

    In de IJsseldelta zijn verschillende fietspontjes aanwezig, zodat je prachtige routes kunt fietsen.

  2. 4

    Mastenbroek

    Fiets langs de kruispunten van Mastenbroek en ontdek de geschiedenis van de polder.